3 Aralık Dünya Engelliler Günü
03 Aralık 2018

Hastanemizde Engelli Uygulamaları

Hastane binası içi ve dışında engelli dostu değişiklikler yapılmıştır. Görme engelliler için Braille Alfabesi ile hazırlanan iç dış mekan yönlendirmeleri, kabartma krokileri, yönlendirme tabelaları, kat panoları, bilgilendirme panosu, merdiven ve basamak kaydırmaz bandı, görme engelliler için yere hissedilebilir takip çizgileri, kabartma tırabzan basamak uyarı levhası, küpeşte gibi fiziksel düzenlemeler ile yönlerini bulmaları sağlanmıştır.

Engellilere yönelik sağlık hizmeti sunumunda Bakanlığımızın 2010/73 -80 sayılı “Poliklinik Hizmetlerinde Öncelik Sırasına İlişkin Genelgesi” hükümlerine uygun hareket edilmektedir.

Özürlü Sağlık Kurulu Raporları, ”Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” doğrultusunda düzenlenmektedir.

Engelli bireylere refakatçi olarak karşılama ve yönlendirme görevlileri yardımcı olmaktadır.

İşitme engelli hastalar için işaret dili bilen personel istihdam edilmiştir.

Çalışan engelli personelimiz için eğitimler özel verilmektedir. (İş Sağlığı Güvenliği, hizmet içi eğitimler vb.)

Engelli çalışanlarımız yemekleri görevli yemek şirketi elemanı tarafından çalıştıkları yerlerde servis edilmektedir.

Asansör, tuvalet, lavabo, müracaat bankosu gibi ortak alanların her özür grubuna hitap edecek şekilde düzenlenmesi, tekerlekli sandalye transferini kolaylaştıracak ve tekerlekli sandalye manevrasına imkan verecek şekilde görülen alanlar tutunma barlarıyla desteklenmektedir. Engelli çalışanlarımızın çalışma ortamlarında kullanabilecekleri tuvalet ve lavabolar yapılmıştır.

Çalışan personellerden istekli olanlara İşaret Dili Eğitimi Kursuna gitmeleri için olanak sağlanmıştır. Çalışan görme engelli personele Braille Alfabesi Kursu düzenlenmiş ve katılım belgesi verilmiştir.

Engellilere yönelik otoparkta personel ve engelli hastaların araçları için yer ayrılmış ve standartlara uygun olarak işaretlenmiştir.

Ortak alanlarda ve asansörlerde her engelli grubundaki kişilerin algılayabileceği şekilde yazılı,  görsel ile asansörlerde sesli yönlendirme uygulaması yapılmıştır.