1-7 Ekim Emzirme Haftası
09 Ekim 2018

1-7 Ekim Emzirme haftası kapsamında Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek binamızda hem anne ve bebeklerimiz hemde çalışanlarımızla birlikte eğitim yapılmıştır. Başarılı emziren annelere sertifikaları verilmiştir

Bebekli Anneler “Emzirme Haftası'nda” Bilgilendirildi

1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla bebekli anneler SBÜ İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binasındaki seminere katıldı.

Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binasındaki seminerde anneleri bilgilendiren Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Serdar Cömert, “Anne sütünün enfeksiyon açısından çok önemli bir koruyucu olduğuna” dikkat çekti.

“ANNE SÜTÜ ENFEKSİYON AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR KORUYUCU”
Dünyada her yıl Ekim ayının ilk haftası kutlanan Emzirme Haftası kapsamında Zeytinburnu'nda bulunan SBÜ İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binasında bir etkinlik düzenlendi.
Yeni doğum yapan ve bebekli annelerin katıldığı etkinlikte hastanenin Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Serdar Cömert, anne ve anne adaylarını anne sütünün önemi konusunda bilgilendirdi.
Seminerde anne sütünün önemine ilişkin konuşan Doç. Dr. Serdar Cömert, “Anne sütü bebeklerimiz için çok önemli. Anne sütü bebeğin tüm besin ihtiyaçlarını karşılayan eşi benzeri bulunmayan bir besin kaynağı. Normal ve erken doğan tüm bebekler için aynı zamanda en ideal besin kaynağı. Özellikle ilk bir hafta içerisinde bebekler anne sütünü aldıklarında pek çok hastalıktan korunmuş oluyorlar. Yine anne sütü alan bebeklerin çok daha iyi büyüdüklerini, zeka gelişimlerinin de çok iyi yönde geliştiğini biliyoruz. Anne sütünün içerisinde bulunan çok sayıda antikor ve canlı hücreyi de alıyorlar. Bu bakımdan kış ayları da yaklaşırken anne sütü enfeksiyon açısından çok önemli bir koruyucu” ifadelerini kullandı.

“EMZİRMEYİ HERKESE ÖNERİYORUM”

Düzenlenen seminere katılan bir anne olarak duygu ve düşüncelerini paylaşan 10 aylık Kerem Özbek’in annesi Fen ve Teknoloji Öğretmeni Emine Öztürk; “Emzirme haftası olduğu için bu programa geldim. Kerem bazı komplikasyonlar nedeniyle sezaryen olarak dünyaya geldi. Çocuğum emmedi, hem doğuramadım hem de doyuramadım diye çok üzüldüm. Sonra bunun atlatılabilir olduğuna ve sabırla aşabileceğime karar verdim. Buradan aldığım bilgiler ile Kerem emmeye başladı. Bu tür seminerleri ve eğitimleri başarılı buluyor, önemsiyorum. Herkese bu tür seminer programlarını tavsiye ediyor, emzirmeyi öneriyorum” dedi.

SBÜ İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binasındaki seminerde; Doç. Dr. Serdar Cömert, anne sütü ve emzirmenin önemi hakkında bilgiler verirken, hemşire Türkan Şimşek, en ideal besinin anne sütü olduğunu slayt gösterisi ile anlattı. Başarılı emzirme sertifikalarının dağıtıldığı eğitim programında, İBB Halkla İlişkiler Beyaz Karanfil ekibi annelere ve hastane personellerine karanfil dağıttı. Günün önemine dikkat çekmek adına bir pasta kesildi, toplu fotoğraf çekimi ile de program son buldu.