القواعد التي يجب الأمتثال اليها من قبل مرافقي المريض
25 Nisan 2018

Refakatçilerimizin hastanemizde bulundukları süre içerisinde rahat ve güvenli ortamda olmaları bizim için önemlidir. Bu nedenle hastanemizde çalışanlarımız için oluşturulan kuralların yanısıra siz hasta ve hasta yakınlarının da dikkat etmesi gereken kural ve uygulamalarımız mevcuttur. Tüm sağlık kuruluşlarında olduğu gibi hastanemizde de hastane kaynaklı infeksiyonların oluşumunun önlenmesinde siz hasta ve hasta yakınlarının gereken hassasiyeti göstereceğinize eminiz.

 

Güvenli bir sağlık hizmeti sunumu için hastanemizde bulunduğunuz süre içerisinde aşağıda belirlenmiş olan hususlara dikkat etmeniz önemlidir:

 

1.Hastanıza refakatçi gerekip gerekmediği hastanın doktoru tarafından belirlenir. Eğer doktorunuz refakatçi gerektiğine karar vermişse bir kişi belirleyiniz ve refakatçi kartı çıkarınız.

2.Refakatçi kaldığınız süre içerisinde sürekli refaktçi önlüğünüzü giyiniz ve refakat kartınızı çıkarmayınız.

3.Zorunlu durumlar dışında hastanızın yanından ayrılmayınız.

4.Hastaneye dışarıdan yiyecek getirmeyiniz.

5.Hastalarımızın mahremiyeti açısından Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniklerinde bayan refakatçi bulundurulmasına özen gösteriniz(Y.T.K.İ.Y Madde 62)

6.4207 Sayılı yasa gereği hastane binası içerisinde kesinlikle sigara içmeyiniz.

7.Hastanın kişisel temizliği için aldığınız önlemleri siz de uygulayınız.

8.Hastanıza dokunmadan önce ve sonra ellerinizi mutlaka yıkayınız. Eğer yıkayamıyorsanız odada bulunan el antiseptiğini kullanarak ellerinizi kuruyana kadar ovuşturunuz

9.Başka hastalara yardım etmeniz gerekiyorsa hastanıza aldığınız önlemleri alınız, öncesinde ve sonrasında da mutlaka ellerinizi yıkayınız.

10.Doktor ve hemşire vizit saatlerinde lütfen odada bulunmayınız ve sizin için ayrılan alanlarda bekleyiniz.

11.Hastalarımızın rahatı için oda ve hastane koridorlarında yüksek sesle konuşmamaya dikkat ediniz.

12.Hastanızın bakımına, doktor ve hemşire tarafından belirlendiği şekilde özenli olarak yardımcı olunuz.

13.Hasta odalarında bulunan telefon numaralarının başına “459” ekleyerek 07.00-22.00 saatleri arasında hastalarımızla telefon görüşmesi gerçekleştirilebilir. Diğer saatlerde hemşire tarafından verilen numaraları arayarak hastanızla ilgili bilgi alabilirsiniz.

14.Refakatçi değişimlerini mümkün olduğunca ziyaret saatleri arasında yapmaya çalışınız ve ziyaretçi değişimini servis hemşirenize bildiriniz.

15.Yoğun Bakım ünitelerinde hastanın yanında refakatçi bulundurulmamaktadır.

 

Tüm bu kurallar hastalarımıza daha iyi ve daha kaliteli hizmet verebilmek için düzenlenmiştir. Hassasiyet gösterdiği için tüm hasta, refakatçi ve ziyaretçilerimize teşekkür ederiz.